За общината - Спорт

Дата на публикуване: 20.10.2017 10:03


В град Мадан има изградена Многофункционална спортна зала в различни функционални зони е на два и три етажа.В първата зона са разположени: сцена, склад декори, апаратно, складови помещения , коридор, 2 бр. стълбищни клетки, инсталационно помещение, гардеробни и санитарни възли фоайе, кафе, обслужващо помещение към кафе.

В сутеренната част на втората зона се разполагат съблекални, всяка със санитарни възли, помещения за съдии, треньори и лекарски кабинет. На вторият етаж на сградата се намират: фитнес зала, 2 тренировъчни зали, 2 съблекални, всяка със санитарни възли, коридор, помещение за охрана и каса, асансьор и стълбищна клетка; На последния етаж се намират методичен кабинет, 2 офиса със санитарни възли, коридор, асансьор и стълбищна клетка и балкон.
Капацитетът на спортният комплекс е с близо 800 места , като 350 от тях са постоянни.
Осигурени са и паркоместа, както и достъп на хора с увреждания.
Новата придобивка още е оборудвана с най-съвременни съоръжения за лека атлетика, фитнес, бокс, тенис на маса и колективни спортове – волейбол, баскетбол, футбол на малки врати и др. Проектът «Изграждане на Спортен комплекс – Многофункционална зала в гр. Мадан, изграждане на спортни площадки и фитнес на открито в населените места на община Мадан» се реализира по по европейската програма Развитие на селските райони, Мярка 321. Строежът на съоръжението продължи година и половина и е на стойност близо 7 млн.лв
Освен многофункционалната спортна зала, по проекта също така бяха изградени 4 големи многофункционални игрища в дворовете на училищата в Мадан, с.Върбина, с.Средногорци и с. Букова поляна. Изградени са още спортни площадки и фитнес на открито в 14 населени места в общината, а също така и много беседки и пейки.

С реализацията на всички тези значими спортни обекти значително се подобряват условията за спорт в града и общината и се разкриват множество нови възможности за участие и развлечение на младите ѝ жители.

 

 


Наименование Брой тегления
Спортен календар на община Мадан 2021 г..doc 720 Изтегли документ с име "Спортен календар на община Мадан 2021 г..doc"

Търсене