ОБЩИНА МАДАН ИЗГРАДИ МРЕЖА ЗА ДОСТЪП ДО БЕЗПЛАТЕН ИНТЕРНЕТ В НАЙ- ПОСЕЩАВАНИТЕ ОБЕКТИ НА ГРАДА, КАКТО И В ПЕТ НАСЕЛЕНИ МЕСТА

Дата на публикуване: 13.01.2020 16:19

От днес жителите и гостите на община Мадан могат да се възползват от безплатен интернет на редица обществени места. Това стана възможно, след като общината бе сред одобрени бенифициенти по проекта на Европейската комисия - WIFI4EU.

Споразумението за отпускане на безвъзмездни средства бе подписано както от Общината, така и от Европейската комисия чрез Изпълнителна агенция за иновации и мрежи (INEA) в началото на 2019 г.

Устройствата  са  разположени в десет точки на територията на общината, като всички те са на открити обществени пространства, каквито са и изискванията на програмата.

Зоните с безплатен високоскоростен интернет в града са:

  1. Централен градски площад;
  2. ГБ „Антон Страшимиров“;
  3. МБАЛ „ Проф. Д-р К. Чилов“;
  4. СУ "Отец Паисий“;
  5. Спортен комплекс.

Останалите пет точки се намират в пространствата пред кметствата в  селата  Средногорци, Върбина, Боровина, Леска и Букова поляна.

 

Интернет достъпът се осъществява чрез WiFi през портала на инициативата WIFI4EU, като при свързване не се изисква парола.

Тази инициатива на Европейската комисия  дава възможност на Община Мадан  да подобри своя туристически продукт чрез осигуряване на достъп до безплатна комуникация.

 

Търсене